strelka

Tенденции в уеб дизайна - как изглеждат съвременните уебсайтове

Дизайнът на вашия сайт, начина по който той се визуализира, е първото нещо, което прави впечатление на неговите посетители. Независимо дали зад неговата структура стои CMS платформа или специално разработено за вас уеб решение, правилният уеб дизайн спомага до голяма степен за положителното преживяване на потребителите. Той трябва да е приятен и да спомага за лесното ориентиране в съдържанието на сайта.

strelka


Дизайнът се променя с времето, като промените са продиктувани най-вече от навлизането на новите технологии, както в сферата на софтуера, така и на нови хардуер устройства.
Предлагаме ви няколко актуални тенденции в дизайна, които можете да имате предвид при създаването на нови или „освежаване“ на съществуващи онлайн проекти.

Все повече уеб дизайнери избират простота и премахват несъществените елементи от дизайна.strelka

Мобилна версия на вашият сайт


Все повече стават интернет потребителите, които влизат в мрежата през смартфон или таблет. Мобилните версии си имат стил, който се отличава с опростени общи менюта, които в себе си включват скрити менюта. Така нареченото “hamburger” меню, познато от мобилните версии, се появява по-често и в desktop версиите. Страниците стават “по-дълги”, което предполага по-дълъг скрол.

strelka


В традиционния уеб дизайн потребителите се движат от една страница към друга. Днес цялото съдържание може да е събрано в рамките на една страница, като навигационните бутони водят потребителите на различни места в нея. Появява се нуждата от навигиращи бутони (например стрелки “нагоре”/”надолу”), които да указват къде се намирате на страницата и дали има още информация на нея, която в момента не се визуализира на вашия екран.Разгледайте нашетo портфолио ..